Het begin

In 2003 opgericht als kleinste toneelvereniging in Vlaanderen en ondertussen al uitgebreid met actieve gemotiveerde mensen.

Zoals de naam het al zegt “Mini” een kleine vereniging en “Theatra” die zich bezig houdt met theater. Na jaren ervaring in de toneelwereld was het tijd om eens iets anders uit te proberen. De gewone avondvullende blijspelen met een grote groep maakten plaats voor het serieuzere werk. De ernstige maar aangrijpende dialoog “Kwelling” van Herman Heijermans was de start. Onze eerste dialoog onder eigen regie stond er. Een optreden op het éénakterfestival in CC De Wouwer te Ravels was het startschot. De ene dialoog volgde de andere op, zowel ernstig als humoristische. Optredens op het monologen en dialogenfestival der Kempen, terrastheater te Turnhout, animaties bij verschillende verenigingen…

Spoedig ontstond er het idee om een eigen FESTIVAL te organiseren. Augustus 2003 stond ons eerste festival er. Een ganse avond toneelamusement in een tent, dialogen, kindertoneel, een special act , afgewisseld met een vleugje live muziek. Ook de daaropvolgende jaren werd er, de laatste 2 weekends van augustus, een zomerfestival georganiseerd.

In de winter geen toneel? Toch wel! Dan zorgden we voor kamertoneel. In de letterlijke zin van het woord. Toneel in een woonkamer. Met een hapje en een drankje verwelkomen we jullie voor een avondje cultuur. Op deze manier proberen we creatief verder te bouwen aan de toekomst van Minitheatra.

In januari 2011 kwamen we weer met een nieuw concept en zorgden we voor een wervelend en komisch spektakel van toneel, zang, dans en muziek. De wedergeboorte van Minitheatra was een feit en dat wilden we met u vieren met: Een Nieuw Begin!

Wie zijn wij?

Bestuur

Hugues Demoulin
Voorzitter
Zoerledorp 63
2260 Westerlo
0499/96.76.78

Nele Plu
Secretaris
Schom 9
2230 Herselt

Bert Helsen
Penningmeester
Zoerledorp 63
2260 Westerlo

Robin Geuens

Kim Van Boxel

Wouter Velaers

Acteurs en actrices

Hugues Demoulin
Martine Perain
Bert Helsen
Carine Cools
Ronald Mols
Siham Hmiddouche
Angela Ceulemans
Silke Maes
Semke Maes
Kim Van Boxel
Rebecca Ferritto
Sanne Camps
Nikki Camps
Sam Rogmans

Regisseurs

Hugues Demoulin
Carine Cools
Luc Ooms
Sieglinde Geerts

Licht & Geluid

Wouter Velaers

Decor & Toneelmeester

Robin Geuens