Over ons

Hoe het allemaal begon

Minitheatra werd opgericht in 2003 door mensen die gepassioneerd waren door het theater. Het startte allemaal in de living van onze toenmalige voorzitter André Huypens waar 2x per jaar het kamertoneel plaatsvond. Voor een publiek van 20 mensen brachten we met een 4 à 5 acteurs korte sketches in zijn woonkamer en 1 maal per jaar hielden we een festival in zijn tuin. Die werd met circustenten en een zelfgemaakt podium volledig omgetoverd tot een theaterfestival. Wij zijn ondertussen met een groep van om en bij de 15 artiesten en breidden onze show uit tot een heuse theatershow geschikt voor grote zalen.

Ons concept

De mini in Minitheatra staat voor kort. Wij brengen korte, komische sketches / acts met toneel, zang, dans en live muziek en een aantal zeer spectaculaire special acts. Hiervoor maken wij gebruik van alle talenten waarover onze spelers beschikken en investeren wij ook ieder jaar op alle vlakken om ons publiek een totaalbeleving voor te schotelen die start vanaf het moment dat je bij ons binnenwandelt.

Als je naar een volavondstuk gaat kijken en het stuk bevalt je niet, hang je er wel aan vast voor anderhalf uur. Wij kiezen er resoluut voor om variatie te brengen. Is deze sketch of act je ding niet, geen probleem, 5 of 10 min later is er al iets anders. Er is nooit een stil moment. Zelfs mensen die geen fan zijn van toneel komen bij ons aan hun trekken.

Als iemand ons vraagt wat wij nu exact doen, is dat moeilijk om uit te leggen. Het lijkt op een revue, maar gaat veel verder. Het is zeker geen bonte avond al leunt de humor er soms wel bij aan. Soms lijkt het zelfs alsof je naar een aflevering van Belgium’s Got Talent kijkt, omdat er zo een spectaculaire acts tussen zitten. Wij noemen het ondertussen een theatershow. Het is echt iets unieks in België. Er is geen enkele andere vereniging die dit doet. Ons publiek komt ook van over heel België, van aan de kust tot in de Limburg en zelfs de Ardennen.

The making of…

Wij werken ieder jaar rond een thema en beginnen dan te zoeken, te schrijven en uit te werken. We halen onze ideeën echt van overal en schotelen ons publiek ieder jaar een programma voor dat ze nog nooit ergens hebben gezien. Wij investeren ook ieder jaar in technologie en attributen om zo echt de lat telkens weer hoger te leggen en toveren heel de inkom en de zaal steeds om in de sfeer van ons thema.

Wij werken bijna een volledig jaar aan ons programma en repeteren 8 maanden voor onze show.

Op die manier nemen wij ons publiek mee naar een knotsgekke avond gevuld met natuurlijk toneel, maar ook zang, dans, livemuziek en spectaculaire special acts.

Nieuwsgierig? Kom dan zeker een kijkje nemen!

 

Wie zijn wij?

Bestuur

Hugues Demoulin
Voorzitter
Zoerledorp 63
2260 Westerlo
0499/96.76.78

Silke Maes
Secretaris
Geersbroekstraat 4
2235 Hulshout

Bert Helsen
Penningmeester
Zoerledorp 63
2260 Westerlo

Kim Van Boxel – Productie & aankleding

Robin Geuens

Wouter Velaers

Acteurs en actrices

Hugues Demoulin
Bert Helsen
Carine Cools
Sieglinde Geerts
Luc Ooms
Lauren Van Zeebroeck
Yasmine Creyf
Siham Hmiddouche
Robin Geuens
Silke Maes
Semke Maes
Kim Van Boxel
Tiny Van Trijp
Martine Perain
Rikkert Seys
Morgane Ferritto
Rebecca Ferritto

Regisseurs

Hugues Demoulin
Carine Cools
Luc Ooms
Sieglinde Geerts

Licht & Geluid

Wouter Velaers

Decor & Toneelmeester

Robin Geuens
Siham Hmiddouche